Čaká náš už 16. ročník!

Už iba 40 dní zostáva do začiatku 16 ročníka Hudby na konci sveta! Aj tento rok sa brány prírodného kúpaliska na Lucia Bani otvoria pre návštevníkov festivalu, ktorý si chcú skvelú hudbu a atmosféru na “konci sveta” bez mobilného signálu. Na pódiu sa predstavia viaceré talentované kapely, ktoré rozprúdia dav svojou vášňou a hudobným umením. Medzi hlavnými účinkujúcimi sa nachádzajú kapely Breaking The Tarot, Angry Dolphins, Pogoria, tartarO:S, Sawdust&Mold a Calvados Rock Band. Každá z týchto skupín prináša svoj unikátny hudobný štýl a živelný prejav, čím dodá festivalu rozmanitosť a nezabudnuteľnú atmosféru.

Breaking The Tarot sú skupina, ktorá vznikla v roku 2021 z bývalých členov slovenských kapiel ako Dementor, Within Silence či Meredith. V súčasnosti ich je ich hudba prevažne metalová a sú známy svojím energickým a dravým zvukom, ktorý spája prvky heavy metalu a power metalu. Ich silné melódie a výnimočný vokál poskytnú poslucháčom silný hudobný zážitok.

Angry Dolphins kapela, ktorá prináša skvelý mix rock ‚n‘ rollu, punku či metalu ich sound a texty sú plné rebelstva a sociálnej kritiky. Ich vystúpenia sú plné energie a divokosti, čo zaručene rozpumpuje dav.

Pogoria poľská skupina, ktorá na slovensku vraj nikdy nehrala? Tento rok ich čaká dobrodružstvo priamo na našom festivale, skupina, ktorá sa venuje bláznivému beat bicích nástrojov, tučných gitarovych riffov a neskrotnej dychovej sekcií vás nenechajú ani na chvíľu odpočívať. K tomu výborné texty – o svete bližšie i ďalej, bez klišé a zbytočnej pompéznosti.

tartarO:S kapela, ktorá opäť povstala v roku 2018. Zapálila sa opäť túžba po hraní, skladaní, koncertovaní, a tak došlo k obnoveniu činnosti tartarO:s. Kapela začala novodobú éru v aktualizovanej zostave na poli basgitaristu a štýlovo sa mierne priblížila punku. Ku koncu roka 2018 boli nahrané skladby "Blackout the sun" (v prehrávači) a "I am feeling better". Koncom roku 2019 prebehlo nahrávanie úplne nového materiálu v štúdiu Šopa pod dohľadom Standy Valáška. Materiál vyšiel na vlastné náklady v bližšie neurčený termín roku 2020 pod názvom "Heart & soul". Rok 2022 sa niesol v znamení koncertnej činnosti a prípravy na nahrávanie nových skladieb na začiatku tohto roka.

Sawdust&Mold sú mlada kapela kombinujúca melodické elementy s agresívnym metalom a intenzívnou energiou.

Ako by sa dal opísať Calvados Rock Band? Gitary. Množstvo gitár. Bluesový feeling, ale aj tvrdé južanské boogie. Dunivá basa, šlapajúce bicie. Bottlenecky, ústne harmoniky... To je svet Calvados Bandu, košickej blues rockovej kapely, ktorá na svojich vystúpeniach ponúka popri skladbách od Boba Dylana, ZZ Top, Jimi Hendrixa, Lynyrd Skynyrd, Gary Moorea či Toma Pettyho aj bluesovú klasiku spracovanú osobitným spôsobom a taktiež niekoľko vlastných skladieb potvrdzujúcich žánrové smerovanie kapely.

Festival "Hudba na konci sveta" sa však nezameriava len na hudbu, ale aj na vytvorenie príjemnej atmosféry a relaxáciu v prírodnom prostredí. Návštevníci si môžu vychutnať skvelý guláš či si niečo upiecť na ohnisku v areáli,, relaxovať pri vodnej nádrži a zažiť príjemné chvíle so svojimi priateľmi.

Tohto ročný festivalu "Hudba na konci sveta" je príležitosťou, ako sa oddeliť od bežného ruchu a ponoriť sa do sveta hudby a zábavy. Nenechajte si ujsť túto jedinečnú udalosť, kde sa stretávajú talentovaní hudobníci, vášniví fanúšikovia a nezabudnuteľné hudobné zážitky.

Aj tento rok ponúkneme návštevníkom zaujímavý sprievodný a hudobný program, na svoje si tak prídu všetci ktorý zavítajú "na koniec sveta".

Marcel, hlavný organizátor festivalu.

Príďte a nechajte sa uniesť vlnou energie a hudobného dobrodružstva na festivale "Hudba na konci sveta" v Lucia Baňa!